Saarioisten Italia Lautasella -tuotesarjan italialaiset maut ovat kuin suoraan italialaisesta keittiöstä, ja ne ovatkin maistuneet suomalaisille jo vuodesta 2021. Nyt sarja täydentyy kahdella laadukkaalla risotolla ja saa samalla uuden, Italian lämpöä hehkuvan ilmeen.
Saarioinen lanseerasi Italia Lautasella -tuotesarjan yhdessä italialaisen ruoan ystävän Sikke Sumarin kanssa vuonna 2021. Sarja on alusta asti maistunut italialaiseen makumaailmaan rakastuneille suomalaisille.
Saarioisten teettämän tutkimuksen* mukaan 66 % suomalaisista herkuttelee tai haluaa tulevaisuudessa herkutella enemmän hyvällä ruoalla, koska kokee hyvän ruoan yhdeksi elämän nautinnoista. Uudet Italia Lautasella -risotot ovatkin todellisia nautiskelijoiden ruokia, sillä niissä on aina laadukas italialainen risottoriisi ja kaikissa risotoissa on pakkauksen mukana maistuvat italialaiset juustolastut, joilla voi viimeistellä annoksen.
- Risottojen suosio on kasvanut suomalaisten ruokapöydissä, mutta niiden valmistaminen alusta alkaen voidaan kokea hieman työlääksi. Korkeatasoisista raaka-aineista intohimolla valmistetut ja herkulliset makuvaihtoehdot ovat helppo vaihtoehto, kun aikaa pitää jäädä muuhun kuin ruoanlaittoon. Saimme uutuuksistamme kuluttajatestauksessa erinomaista palautetta mausta ja risoton rakenteesta. Nämä risotot maistuvat juuri niin hyvältä kuin risotto vain voi, iloitsee kategoriapäällikkö Laura Hiltunen.
- Olen todella innoissani näistä risotoista, sillä saimme niihin herkullisen maun ja täydellisen rakenteen. Itse rakastan risottoja, koska ne ovat niin monipuolisia. Niihin saa helposti monenlaisia makuja ja makuyhdistelmiä. Kun maistoin näitä kahta risottoa Italiassa ja kokkasin ne itsekin, tiesin heti, että haluan tuoda ne suomalaisten lautasille ja että niistä tykättäisiin, sanoo Sikke Sumari.
Italia Lautasella Myskikurpitsa-chorizo risotto 350 g
Valmistimme mehevän ja kauniin aurinkoisen värisen risoton kurpitsasta ja italialaisesta risottoriisistä. Chorizomakkararouheet antavat risotolle mukavaa mausteisuutta ja kiinnostavan makuyhdistelmän myskikurpitsalohkojen kanssa. Che bello – mikä pari! Maustoimme annoksen lisäksi valkoviinillä ja parmesaanijuustolla. Viimeistele ateriasi mukana olevilla juustolastuilla. Annos on laktoositon ja gluteeniton.
Italia Lautasella Risotto Bolognese 350 g
Haudutimme bolognesekastikkeen suomalaisesta naudan-ja porsaanlihasta tomaattisessa kastikkeessa. Maustoimme kastikkeen punaviinillä, yrteillä, valkosipulilla ja mustapippurilla. Yhdistimme maukkaan bolognesekastikkeen, joka tunnetaan myös ragu-nimellä, italialaisen risottoriisin kanssa. Lisäsimme risottoon myös maukkaita kasviksia; kirsikkatomaatteja ja porkkanaa. Viimeistele risottoannos mukana olevilla juustolastuilla. Annos on laktoositon, gluteeniton ja runsasproteiininen. Buon appetito!
Myös sarjan uusi laatua ja herkullisia makuja huokuva pakkausilme vie kuluttajan italialaisen keittiön lämpöön. Modernin rustiikkiset tekstuurit, auringonvalo ja välimerelliset raaka-aineet kutsuvat kuluttajia mukaan makumatkalle. Benvenuti!
Lisätietoja:
Laura Hiltunen, kategoriapäällikkö, Saarioinen Oy, puh. 0500 501930 / laura.hiltunen@saarionen.fi
Saarioinen lyhyesti
Saarioinen on suomalainen perheyritys ja johtava valmisruokatalo. Meille ruoan tekeminen on parasta ikinä ja se on ollut yrityksen perustehtävä vuodesta 1957, jolloin toiminta käynnistyi Kangasalan Sahalahdella. Tänä päivänä Saarioinen tekee ruokaa myös Valkeakoskella, Huittisissa sekä Viron Raplassa yhteensä noin 1 200 saarioislaisen voimin. Saarioinen vaalii perinteitä ja kehittää samalla jatkuvasti uutta yhdessä suomalaisten kanssa. www.saarioinen.fi
* Lähde: Saarioinen, Syömisen muutos 2025, Cintin paneeli, N=2010