Ihanan lempeä Äitienpäivä

Äitienpäivä - tuo toukokuun toinen sunnuntai on varmasti yksi vuoden ihanimmista juhlapäivistä. Äitiä voi muistaa monella tapaa, ja moni äiti varmasti nauttii, kun saa olla huomion keskipisteenä ja toisaalta viettää laatuaikaa perheensä kanssa. Toisille se tarkoittaa yhdessä tekemisen riemua ja toisille rauhaisaa hetkeä mieluisan tekemisen tai harrastuksen parissa. Luultavasti moni äiti ilahtuu myös siitä, jos saa pitää täydellisen vapaapäivän ruuanlaitosta.

Äitienpäivä on täynnä ihanaa jännitystä: moni äiti havahtuu hereille keittiöstä kuuluvasta kilistelystä ja rapistelusta. Unia pitää ja saa silti jatkaa, pääasia, että muu perhe voi valmistella äidille herkullisen aamiaisen ja tarjoilla sen vuoteeseen. Perheen pienimmät ovat ehkä askarrelleet hellyttäviä lahjoja tai itsetehtyjä kortteja, kun isommilta lapsilta saa parhaassa tapauksessa hieman jäyhän äitienpäivätoivotuksen sanallisessa muodossa. Yhtä kaikki, jokainen on samalla ilolla vastaanotettu ja äitienpäivä tänäkin vuonna ikimuistoinen! 

Äitienpäivä alkaa ihanasta aamiaisesta

Äitienpäivä ja sen juhlinta alkaa totta kai aamiaisella. Hemmottele äitiä kunnon aamupalavoileivillä, joihin sopii päälle siivu tai pari Kultakinkkua. Lisukkeiksi sopii myös pari suikaletta paprikaa ja tomaattia sekä hedelmälohkoja ja kenties äidin lempijuustoja. Juustojen kanssa äidille maistuu ehkä sipaisu Vadelmamarmeladia. Makeasta aamiaisesta pitävää äitiä voi helliä French Toast -uunivuoalla, jossa Kuningatarhillo kruunaa mehevän ranskanleivän.

Äitienpäivä kuluu herkutellen – tässä vinkit lounaalle

Äitienpäivän lounas valmistuu helposti muutamalla pikku vinkillä. Ensinnäkin, tee äidille salaatti. Useimmat äidit pitävät salaateista ja värikkyydestä ruokapöydässä. Salaatin voit tehdä itse tai ostaa valmiina. Salaattireseptejä on monenlaisia, ja jos tiedät äidin pitävän esimerkiksi juuri Saarioisten Suvisalaatista, niin miksipä et tarjoaisi sitä. Liharuokien seuraksi sopivat mainiosti myös Raikas Kasvissalaatti ja Cole Slaw -salaatti. Katso lisää herkullisia salaattireseptejä tästä.

Pääruuaksi äidille voisi maistua Kinkku-juurescarbonaraPeruna-pinaattimunakas tai Korealaiset lohikulhot.

Äitienpäivä kruunataan jälkiruoalla

Jälkiruuaksi äidille maistuu varmasti itse tehty Ahvenanmaan pannukakku ja lusikallinen herkullista Vadelmahilloa, josta saa myös iki-ihanat lusikkaleivät. Tai pyöräytä mansikkahillolla täytetty upea nakukakku eli Naked Cake.

Vielä muutama vinkki, joilla äitienpäivä on onnistunut ja ikimuistoinen. Poimi tai osta äidille aamiaispöytään kaunis keväinen kukka ja kata pöytä kauniisti. Pöytään saat juhlan tuntua ja iloista ilmettä taittelemalla lautaselle kauniit lautasliinat. Ja lopuksi, äiti on varmasti iloinen kaikesta yrityksestä, vaikka kaikki ei menisikään ihan kuin Strömsössä.