Vapun piknik – kevään odotetuin ruokajuhla

Kevään juhlista värikkäin on toukokuun 1. päivänä vietettävä vappu ja se perinteinen piknik. Vappuna saa hullutella ja nauttia parhaassa tapauksessa kevään ensimmäisen maistuvan ulkobrunssin puistossa tai omalla terassilla ystävien kanssa. Toukokuun ensimmäinen piknik on odotettu herkkuhetki, johon haluaa valmistautua kunnolla.

Vapun brunssilounas eli puistossa vietettävä piknik on noussut viime vuosina suureen suosioon etenkin isommissa kaupungeissa. Piknik on koko perheen tai ystäväporukan voimin vietettävä mukava nautiskeluhetki, ja tarjottavien eteen nähdään aina hiukan normaalia enemmän vaivaa. Ulkona syötäväksi sopivat monenlaiset pikkusuolaiset sormisyötävät, mutta yhtä lailla mukaan voi ottaa ruokailijoille kevyet lautaset ja ruokailuvälineet, jolloin tarjottavien valikoimakin laajenee.

Vinkit vapun piknik-tarjoiluihin

Vappupöytään väriä ja makua tuovat erilaiset salaatit. Tarjoa ruokailijoiden määrästä riippuen useita erilaisia salaatteja, joihin voit raaka-aineet pilkkoa jo edellisenä päivänä valmiiksi. Sekoita aineosat vasta juuri ennen tarjoilua. Näin salaatit säilyttävät raikkautensa eivätkä pastat värjäänny vihanneksista.

Nakkeja, kebakoita ja lihapyöryköitä voi hyvin myös dipata. Oletko jo kokeillut dippikastikkeitamme: Jogurtti & Tilli -dippikastike, Sour Cream & Onion -dippikastike ja Thousand Island -dippikastike viimeistelevät niin kebakot kuin pyörykät. Herkullisten Herkkupyöryköiden vaihtoehtona toimivat myös maukkaat Kasvispyörykät, Bataattipyörykät tai VegepyörykätValikoimassamme on useita herkullisia makuvaihtoehtoja. Pilko ja viipaloi dipattavat kasvikset jo kotona valmiiksi.

Jos jouluna pöydän kunkku on kinkku, niin vappuna se voisi olla värikkäästi koristeltu voileipäkakku. Kalavoileipäkakun täytteen saat käden käänteessä valmiista Tonnikalasalaattiateriastamme. Voileipäkakun täytteeksi käyvät myös Kinkkusalaattiateria ja Salamisalaattiateria.

Ihanat pienet party-leivät valmistuvat helposti punajuurisalaatista ja patongin siivuista. Sipaise osaan patonkeja Metsäsienisalaattia ja osaan Maalaisperunasalaattia, niin saat helposti monenlaisia tarjottavia. Patonki ja leikkeleet ovat maukas yhdistelmä, joista saa hauskat tapakset vappupöytään pienellä vaivalla. Lohen ystäville voisivat maistua ihanat pikku-Lohismörret.

Helppo valinta on ottaa piknik-pöytään muutama valmissalaatti. Vapun perinteisin yhdistelmä on tuttu nakit ja perunasalaatti. Jos haluat hieman uutta vivahdetta tähän klassiseen yhdistelmään, tuunaa Maalaisperunasalaattia Välimerelliseen tyyliin. Myös Cole Slaw -salaatti toimii hyvin suolapalojen seurana.

Mutta mitä olisikaan herkullinen piknik ilman muhevia ja sormet sotkevia munkkeja. Paista söpöt Lusikkamunkit ja täytä ne Mansikkamarmeladilla