Keitot

Keitot ovat hyvää ja monipuolista arkiruokaa niin lapsille kuin aikuisillekin.

Keitto on lämmittävä ruoka, jota haudutetaan pitkään ja niinpä maut syventyvät ja kietoutuvat toisiinsa haudutuksen aikana. Keittoja syödäänkin runsaasti niin itse tehden kuin valmisruokakeittoina.

Saarioisten keittovalikoima sisältää suomalaisten suosikkikeitot. Laaja makuvalikoima tuo vaihtelua lounaille ja päivällisille kotona tai työpaikalla. Keitto on monen mieleen myös etätyöpäivän ateriana.

Keitot – helppo ja nopea lounasvaihtoehto

Saarioisten nopeat ja helpot keitot ovat maukkaita ja maistuvia. Perinteisistä keitoista kermainen Kirjolohikeitto on valmistettu upeasta suomalaisesta Saaristomeren kirjolohesta, perunasta ja maukkaasta kermaisesta liemestä. Lihakeitossa on pitkään hautunutta, mureaa naudanlihaa ja juureksia. Kermainen riistakeitto saattaa olla tulevaisuuden klassikko. Siskonmakkarakeitto on monen eri-ikäisen ruokailijan lempikeitto.

Kermaiset keitot, kuten Pinaattikeitto, Kanakeitto tai Juustoinen Kasviskeitto maistuvat yhdessä vaikkapa salaatilla päällystetyn ruisleivän kera. Keitot on helppo täydentää esimerkiksi klassikkomaineen saaneella Grahamlihapiirakalla tai vegaaneillekin sopivalla Grahamkasvispiirakalla. Ravintolamaailman elämystä kaipaava voisi kokeilla ruokaisampaa Savuporokeittoa, Katkarapukeittoa tai Kantarellikeittoa, joiden jokaisen päälle voi halutessaan ripotella savuporomurua, katkarapuja tai vaikka tuoreita yrttejä. Näin annos toimii hyvin myös vaikka kotona valmistetun illallisen alkuruokana!

Keitoissa halutaan nauttia myös monipuolisesti erilaisia kasviskeittomakuja. Raikkaissa ja maukkaissa kasviskeitoissa on monen suosikki Bataattisose- ja Porkkanasosekeitot. Mausteisempia keittomakuja ovat Mausteinen Porkkana-kurpitsasosekeitto ja Inkiväärinen kasvissosekeitto, jotka sopivat myös vegaaneille. Keitoissa on lämmittävät mausteet ja kookosmaitoa pyöristämässä makua.

 

Keitot tukevat painonhallintaa

Lounaan jättäminen väliin ei ole hyvä ajatus painonhallinnan eikä työvireen kannalta ja niinpä keittoruoat ovat nopea ja helppo lounasvaihtoehto.  Löydät valikoimastamme monet perinteiset keitot, joissa energiatiheys on matala. Näitä herkkuja ovat esimerkiksi Lihakeitto, Jauhelihakeitto ja Siskonmakkarakeitto. Muista myös kasviskeitot ja kasvissosekeitot! Valikoimastamme löytyy ravitseva Balanssi Tomaatti-linssikeitto ja klassikoihin lukeutuva Porkkanasosekeitto. Kolmessa keitossamme on Sydänmerkki: Kirjolohi- ja Porkkanasosekeitot sekä Balanssi Tomaatti-linssikeitto. Sydänmerkin voivat saada keitot, joissa rasvan laatu on hyvää eli pehmeää ja suolan määrä on maltillinen.  

Valmiskeitto osana ateriaa

On hyvä muistaa, että valmiskeitto on aina osa ateriaa. Keitot yksinään voivat olla monelle liian kevyt vaihtoehto, minkä vuoksi sen lisäksi voi syödä vaikka voileivän, riisipiirakan ja jälkiruoaksi rahkan tai hedelmän. Ruokajuomaakaan ei kannata unohtaa: maito, piimä tai vesi on hyvä vaihtoehto. Riittävä mutta kevyt keittolounas antaa virettä koko päiväksi.

Tuunaa kasviskeitto ruokaisammaksi

Oletko koskaan ajatellut, että keittoja voi myös tuunata? Valmiskeitot saavat mukavasti ja helposti vaihtelua pientä luovuutta käyttämällä: ripottele kasvissosekeittoihin vaikka auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä tai maapähkinöitä ja lisää tuoreita yrttejä. Mikäli edellisen päivän ruokailusta on jäänyt broileriflettä, hyödynnä loppu kuutioimalla se kasvisosekeiton joukkoon. Voit myös lisätä päälle muita proteiininlähteitä kuten raejuustoa tai salaattijuustokuutioita. Keiton voi viimeistellä oliivi-, yrtti- tai mausteöljyillä ja maustetahnoilla.

Katso maistuvat tuunausvinkit keitoille.

Kokeile lounasgeneraattoria

Kokeile lounasgeneraattoria

Löydä lounaasi